Ако ДБ получи третия мандат за съставяне на правителство,  ключовото

...
Ако ДБ получи третия мандат за съставяне на правителство,  ключовото
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ: Възстановяването на мнозинството е тънка бродерия

Ако Демократична България получи третия мандат за сформиране на държавно управление,  ключовото нещо ще бъде разговорът и слушането какво споделят всички останали, това съобщи съпредседателят на обединението Христо Иванов след консултациите при президента Румен Радев.„ Ще сведем до най-малко изискванията, които ще сложим. Политическата класа доста се увлече в червени линии ”, сподели той.

" Българската политическа класа се отучи да се концентрира върху цели, отучи се да търси допирни точки. Популизмът в такава степен  взема връх, че на практика заплашва парламентарната народна власт, а ние би трябвало да я спасим ”, добави Иванов.

Той съобщи, че групировката е подготвена да договаря за ново държавно управление и без да получи мандат. Иванов заявява и опцията да се търси компромис сред поръчките за по-партиен и по-технократски състав на Министерски съвет.

“Напълно годни са терзанията, че залитането към прекомерно експертна селекция основава риск от неразбираема политическа отговорност. Ще би трябвало да обсъдим плюсовете и минусите и да намерим някакъв промеждутъчен вид ”, сподели Иванов, като напомни, че в досегашния кабинет “Демократична България ” не изпрати пратийни водачи.

“Възстановяването на болшинството е тази тънка бродерия, която би трябвало да изплетем. Държим и се опитваме да внушим да се направи крачка страни на позиции, или по-скоро на звук на говорене. Защото изискуем усмиряване на страната и обществото пред заплахата от поредност от рецесии ”, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР